“PIKKU AASI” INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL

FESTIVAL FÖR BARN OCH… VUXNA

Pikku Aasi International Puppet Theatre Festival är ett evenemang för hela familjen. Festivalen ordnades för första gången år 2015.

Dockteatern Lilla Åsnan vill föra in friska fläktar inom dockteatern till Vasa. Vi vill gärna att Vasa får en egen alternativ och småskalig dockteaterfestival, som på riktigt skulle liva upp barnkulturen. En dockteaterfestival betyder mycket både konstnärligt och kulturellt, eftersom den på ett stort område är det enda evenemanget inom sin egen genre som också är internationellt.

Vasas dockteaterfestival pågår tre dagar. Den innehåller totalt 8 föreställningar och ett pedagogiskt dockteaterseminarium om ämnet SJÄLVSTÄNDIGHET-OLIKHET med Marjut Tawast, Anne Lihavainen och Lasse Hjelt som föreläsare.

Vi har inbjudit uppträdande grupper från Danmark (Sofia Krog teater), Frankrike (Compagnie Samoloet) och Finland (Nukketeatteri Ofelia, Nukketeatterikeskus Poiju-Bojan Baric och Maria Baric Company). Föreställningarna ska i första hand vara lämpade för och kunna förstås av barn, dock så att kvaliteten/konstnärligheten inte blir lidande.Vi samarbetar med Finland Unima, Vasa kulturcenter och Wasa Teater.

Föreställningarna ges i följande lokaler:

  • Dramasalen i Vasa huvudbibliotek, Biblioteksgatan 13, Vasa
  • Wasa Teater, studioscenen, Kyrkoesplanaden 16, Vasa

Mer information: http://www.pikkuaasi.org/files/fi/prima%20pagina-PROGRAMMAok.pdf

Arrangör:
Dockteatern Lilla Åsnan från Vasa
www.pikkuaasi.org/sv/

Alla datum för evenemanget:

  • 27.10.2017 09:00
  • 28.10.2017 11:00
  • 29.10.2017 10:00