Vaasan Marssi förenar vandrare från hela världen

Nos iungat ambulare – må vandring oss förena!

Tre dagars vandringsevenemanget Vaasan Marssi fyller vägarna och gatorna i Vasa området varje år i augusti. Evenemanget, som ordnas av Vaasan Kävelyklubi, är den finska representanten i den internationella IML-kedjan av vandringsevenemang. Syftet med de inter-nationella IML-vandringsevenemangen är att framföra vandring som ett medel att sköta hälsan. Vandrare från olika håll i världen uppmuntras att delta i evenemang i andra länder för att öka förståelse och vänskap mellan folken.

Det är inte fråga om tävlan, utan av ett sätt för individen att utmana sig själv genom att förlänga sträckan och öka antalet dagar. Mitt på dan på fredag startar vi för en sträcka på 10 eller 20 km från salutorget. Du kan också välja en skärgårdsvandring i världnaturarvsområdet, där man vandrar en sträcka mellan 15 till 20 km i relativt utmanande terräng. Den vandringen startar på morgonen utanför stadshuset. Under veckoslutet kan man välja sträckor mellan 10 till 42 km. Maratonsträckan startar tidigt på morgonen, de övriga sträckorna något senare ända till kl 10. Det finns service-punkter på cirka 5 km´s avstånd, så ingen tung ryggsäck behövs.

Under Vaasan Marssi kan Du njuta av underbara landskap och möta gamla och nya bekanta. Under de senaste åren har marschen årligen lockat mellan 400 till 600 deltagare från 20 olika länder. Det är lätt att delta: fyll i anmälningsblanketten och tryck ”sänd”.