Jag ville vara en del av den finaste händelsen i livet

Barnmorskan Anna Eerola är väldigt stolt över sitt yrke.

AnnaEerolaDe flesta barnmorskor känner ett kall och har därför hjärtat med sig i det de gör. Ett stort hjärta behövs också för att kunna leva sig in i det patienten går igenom. Barnmorskan bör vara en bra människokännare. Vårdförhållandet är kort och intensivt, det finns inte mycket tid att lära känna patienten. Ibland krävs det också bestämda tag.

Jag trivs jättebra i förlossningssalen och har fina kollegor. Jag tycker om mitt jobb, vi har en avslappnad stämning och skrattar en hel del tillsammans. Vi är alla likasinnade människor.

Det känns fint att få jobba på ett Baby Friendly Hospital – i hela Finland finns det ju bara ett enda annat sjukhus som har certifikatet i kraft för tillfället. Vi vill satsa på de små bebisarna och se till att de får en bra start i livet.

Till frågan om varför hon vill bo i Vasa, svarar Anna entydigt:

Jag älskar Vasa. Jag har växt upp intill havet och kan inte tänka mig att bo någonstans där det inte finns hav och skärgård. När jag var liten tillbringade jag alla somrar vid havet. Vasa är helt lagom – inte för stort, inte för litet och passligt med utbud och service. Här finns vacker natur, min släkt och de flesta vänner.  Jag har märkt att många av mina vänner som har studerat på annat håll till sist återvänt hit.

Men vad är bäst med Vasa enligt Anna? Havet. Det bara är så.