Händelserika Vasaregionen

Eldsjälar, hembygd, värme, upplevelser, syltgrisar, hantverk, sång och musik. Och stora hjärtan. Där har vi ingredienserna för underbara evenemang.

Vad är det som gör Vasaregionens evenemang – alla dessa festivaler, marknader och fester – så speciella? Svaret finns att hitta i blandningen av eldsjälar, hembygd, värme, upplevelser, syltgrisar, hantverk, sång och musik. Och stora hjärtan.

Vill du kika in i smedens verkstad på 1700-talet, besöka festspelen i Salteriet, gå på barnkalas i allmogemiljö eller uppleva stämningen tillsammans med hundratals fotbollsspelare och entusiaster? Vasaregionen erbjuder dig – oberoende om du är gammal eller ung, från när eller fjärran – en stor och varierande mängd möjligheter att njuta av fritiden på olika evenemang.

Hos oss knyts idrott, kultur, traditioner och mat ihop. Miljöerna och platserna skiftar karaktär med de olika hantverkarna, idrottarna, körerna och försäljarna, som får besökarna att känna sig varmt välkomna. Vasaregionen, med sitt världsarvsområde och sin österbottniska natur, bjuder sina besökare på ett rikt utbud av evenemang.

Nya erfarenheter och stämningsfulla upplevelser. Det vill vi ge dig på våra mångsidiga evenemang. Kom med och njut av det rika utbudet i Vasaregionen!

Vasaregionen – tusentals lyckliga och händelserika berättelser.