Vasa Körfestival

Under festivalen ordnas tiotals konserter runt om i staden och Vasaregionen.

Varje år i maj fylls Vasa av körer och sånggrupper, som erbjuder oförglömliga musikupplevelser för stadsbor och besökare utifrån. Vasa Körfestival är ett fem dagar långt internationellt storevenemang för sång- och körmusik, som är öppet för alla körer och sånggrupper.

Vaasan kuorofestivaalit.Under festivalen ordnas tiotals konserter runt om i staden och Vasaregionen. Sång- och köruppträdanden ges bland annat i kyrkor, konsertsalar, skolor och servicehus. Också i restauranger och köpcenter kan man njuta av musikframträdanden. Festivalens huvudartister är nationellt och internationellt kända toppartister, som representerar olika sång- och körgenrer. Världsmusik och barbershop blandas friskt med mera traditionell körmusik i den glada festivalstämningen.

Vasa Körfestival ger körer en chans att uppträda och möjlighet att bilda nätverk och träffa kollegor. Din uppgift som åhörare är att njuta, och att klara av svåra val, eftersom det är omöjligt att hinna med allt. I programutbudet finns garanterat något för alla.

Läs mera om Körfestivalen och gilla evenemanget på Facebook.