Rör på dig genom att sporta

Vaasa, Vepsu. Junioritoimintaa monitoimikentällä ja kisat Vaasan torilla.

Vasa är en sportstad med stort S. Detta gäller både för de som vill vara med och sporta och för de som föredrar att se på.

Olika sportgrenar får regionens invånare att röra på sig och alternativen är många oberoende av den egna skicklighetsnivån. Här finns att välja mellan: sporthallar, gym, flera utomhus sportplan, skidspår och en golfbana med 27 hål.

Nationellt sett är Vasa känt för två sportgrenar: fotboll och ishockey. Detta syns även i gatubilden. Människor i alla åldrar drar på sig jackor, mössor, t-skjortor och halsdukar som är utrustade med logon av fotbollslaget Vaasan Palloseura eller ishockeylaget Vaasan Sport. Föreningarna har också satsat i sin juniorverksamhet, vilket betyder att det föds nya fotbolls- och ishockeyentusiaster som svampar.

Under sommaren talar vi om VPS och under vintern är det Vaasan Sport. Alla de som följer med ishockey har hört om att Vaasan Sport steg med i FM-ligan. Under hemmamatcherna är atmosfären i ishallen legendarisk. Då det är bortamatcher samlar Red Army alla fans i några bussar som åker för att heja på sitt lag. Då VPS har hemmamatch är det svartvitrandiga vimlet av fans vid fotbollsstadion väldigt övertygande.