Jag har inte ångrat mitt val en enda dag

Joonas Hynönen, 30 år, har i fyra års tid arbetat som projektingenjör på VEO, som erbjuder elektrifierings- och automationslösningar. Ursprungligen kom han till företaget under studietiden för att sommarjobba.

Joonas Hyno¦ênen 2Jag flyttade till Vasa för att studera, eftersom min fru fick jobb här. Egentligen hade vi tänkt flytta till huvudstadsregionen när jag var klar med studierna, men vi ändrade oss.

Ända sedan den första dagen har jag trivts väldigt bra här. Atmosfären är öppen och allas idéer tas i beaktande, oberoende av titel. Jag tycker också om att vi har de nyaste planeringsverktygen i vår användning.

Jag uppskattar den internationella arbetsmiljön. Om man känner för att åka utomlands så kan man göra det. Arbetsuppgifterna på VEO överlag är mångsidiga och utvecklingsmöjligheterna är goda. En annan bra sak med det här jobbet är att det är projektbetonat. När arbetsmängden varierar, finns det också tid för hobbyer.

Energi är en stark framtidsbransch. Jag tänkte att det alltid går att hitta jobb i den här branschen. Vi har flera elingenjörer i släkten, och de berättade att det finns gott om arbete och att lönerna är på rätt nivå. Jag fick också en bild av att arbetsuppgifterna är utmanande och intressanta. Jag har inte ångrat mitt val en enda dag.”