Vasaregionen

Tusentals lyckliga berättelser om ett energiskt liv på den finska västkusten.

Det är någonting speciellt med energin i Vasaregionen. Här är energi en förnybar resurs som smittar av sig lätt. Blanda din egen mix och hitta ett lyckligt liv som utgörs av utgörs t.ex. av en fantastisk natur, kvalitetstid med vänner och sist men inte minst bra arbetsplatser.

Ledande på export

Inget annat element har präglat Vasaregionen så starkt som havet. Ännu för 500 år sedan var stora delar av dagens Vasa täckt av vatten. För en region som är sprungen ur havet ligger utrikeshandeln i blodet. Havet har lagt grunden för dagens exceptionellt höga exportsiffror och livliga företagsamhet. Vasaregionen är en global nyckelspelare i kampen mot global uppvärmning.

Enastående natur

Regionens unika natur som formas av den exceptionellt snabba landförhöjningen inspirerar befolkningen till att utveckla globalt uppskattade energilösningar. Kvarkens skärgård som upptogs på UNESCOs lista över världsarv erbjuder befolkningen en unik omgivning för ett långt och internationellt liv.

Internationell och ungdomlig

Det är inget under att stora massor kommer hit för att tillbringa sin semester och att nästan 1000 människor tar steget och flyttar hit. Regionen satsar mycket på trivsel: kultur-, idrotts- och fritidsutbudet är brett året om. Regionens ca 20 000 studeranden säkerställer att gatubilden är trendig och ungdomlig.

Öppenheten mot omvärlden har gamla anor i Vasaregionen. En stor del av regionens 120 000 invånare är tvåspråkigt. Officiellt är andelen finskspråkiga 59 % och svenskspråkiga 36 % och resten talar övriga språk. Andelen utlänningar är en av landets största och de är aktvit med i näringslivet eller studerar på regionens högskolor.