Bo som på Strömsö

 

Suviilahti

Regionen ligger vid havet. Den långa kustremsar erbjuder vackra bostadsområden och utmärkta fritidsmöjligheter.

Även om det bor 110 000 invånare i Vasaregionen, är de så utspridda att det sällan känns trångt. Livet här är enkelt och kvalitativt, vilket påverkar invånarnas lycklighet. Vasaregionen har mycket att erbjuda för både dig som tycker om stadsvimmel och för dig som vill bo nära naturen.

Vasaregionens boendemiljö är ren och säker. Här kan drömmen om havsnära boende eller en egen sommarstuga vid vattnet bli sann. Valmöjligheterna är stora. Du kan välja att bo i en flyttfärdig lägenhet inne i centrum eller bygga ett hus åt dig från grunden.

Katunäkymiä Vaasassa.

Stadsbilden påvisar att Vasa är en gammal stad. Vi har vackra stenbyggnader, som byggts i början av 1900-talet. I centrum finns en del trähus, som skyddats och rustats upp till en fröjd för ögat. Vi har till och med några hela kvarter där historien gör sig påmind.

 

Vasa har tidigare omgetts av fabriker, var av en stor del används till ändra ändamål idag. Exempelvis universitetet och ett antal företag har lokaler i den gamla bomullsfabriken. Fabrikerna har också fått nytt liv då en del av dem omvandlats till lägenheter. Hur låter en lägenhet med fem meter höga rum och stora fönster, eller en radhuslägenhet mitt i centrum på det gamla kasernområdet – inte så illa, eller hur?

Boendemöjligheterna förvandlas då vi far längre bort från centrum. Nära centrum finns, förutom höghus även tätt intill varandra byggda egnahemshus med små egna tomter. Desto längre från centrum vi kommer desto rymligare blir boendeförhållandena. Tack vare den långa kustremsan kan man till exempel välja att leva sommarstugeliv året runt. Du kan också bygga ditt drömhus vid en flod.

Bekanta dig närmare med regionens boendemöjligheter via kommunernas egna hemsidor.