Boende

Vaasan yliopisto.Stiftelsen Vasa studiebostäder VOAS ordnar årligen taket över huvudet till mer än 3 000 studerande i Vasa – tryggt och förmånligt. I hyran ingår nästan alltid datanätverksförbindelse och el och då kan du veta exakt vilka dina boendekostnader blir per månad och undviker extra utgifter. Inte helt fel om det blir pengar kvar också till det glada studielivet, eller hur?

Prisnivån på VOAS bostäder är väldigt rimlig. Studerande som studerar vid en läroinrättning i Vasa kan ansöka om bostad via VOAS. Bostäderna ligger runt om i Vasa, så det är lätt att hitta en bostad med kort avstånd från din läroinrättning.

Pikipruukki hyr ut olika slags bostäder enligt självostnadsprincip. Urvalet av bostäder är stort och hyresnivån minst sagt rimlig. Vid Pikipruukki fäster stor uppmärksamhet i levnadsmiljöns trivsamhet och säkerhet.

Svenska Lärarhögskolans Bostadsstiftelse r.s. äger två fastigheter, Lärkan I och Lärkan II i Vöråstan i Vasa endast ett stenkast från torget. All service och alla läroinrättningar är belägna på bekvämt gångavstånd från fastigheterna, vilka byggdes åren 1974 och 1981 och grundrenoverades 2002 – 2003 och erbjuder bostäder för ca 200 studerande.

Airaksinen Invest Oy har över 50 högklassiga bostäder som passar för studerande. Det finns bostäder både alldeles nära kampusområdet och i centrum.

Det lönar sig också att bekanta sig med utbudet av privata hyresvärdar via till exempel lokala tidningar (Pohjalainen, Vasabladet och Vaasan Ikkuna). På Vasaregionen publiceras också Bostadsbladet, där det finns insamlat alla fastighetsförmedlare, som är verksamma i regionen samt deras utbud. Bostadsbladet är gratistidning och den utkommer varje vecka.