Vad ska jag bli då jag blir stor?

Efter gymnasiet har du möjlighet att studera på den bransch du vill. Så det är bara att börja drömma och ställa upp ditt mål högt: någon av högskolorna i Vasa kan erbjuda en väg till ditt drömyrke.

_MG_9524_300x300Då man väljer sin studiebransch, lönar det sig att tänka på till vilka yrken utbildningen leder. Från Vasaregionens högskolor utexamineras experter på flera olika branscher så som olika sorters ingenjörer, experter på handel och finansiering, jurister, lärare, sjukskötare, socionomer och översättare. Välj en bransch du är intresserad av från menynoch kolla i vilken högskola du kan studera branschen i fråga.

I Vasa du kan studera på svenska, finska eller engelska. Våra sex olika högskoleenheter erbjuder gott om olika utbildningsprogram och examina.

Lycka till och välkommen till Vasa som är Finlands största studiestad i förhållande till antalet invånare! I Vasa studerar det 13 000 ungdomar och i vår grannstad Umeå finns det 40 000 studerande till. Det finns alltså gott om studentaktiviteter och mångsidiga fritidstjänster till buds.