Vasa universitet

Vid Vasa universitet kan du studera förvaltningsvetenskap, språk och kommunikation, handelsvetenskap och teknik. Universitet har fokus på internationalitet och affärsverksamhet och utbildar ansvarsfulla föregångare: direktörer och experter, som skapar en bättre värld och löser utmaningar i samhället.

Vaasan yliopisto.

Den internationella studiemiljön samlar människor och idéer från olika håll i världen. Vasa universitet har en stark koppling till världen och det finns många olika möjligheter för utbytesstudier. Universitetet är finskspråkigt, men du kan också studera där på svenska, engelska och tyska.

Vasa universitet har 5 000 studerande och 500 anställda. Universitet finns på Brändö, strax intill centrum. På trivsamma Brändö finns utmärkta tjänster, motionsmöjligheter och ett stort utbud av studiebostäder.

Universitets samtliga byggnader ligger nära varandra på ett enhetligt campusområde. Vasa universitets campus är utan tvekan det vackraste i Finland: här öppnar sig en vid skärgårdsutsikt med holmar och skär och det gör campus till en unik plats.

I centrum av campus ligger Vasahögskolornas gemensamma bibliotek Tritonia. Också andra högskoleenheter i Vasa ligger nära. Om du vill avlägga en del av dina studier vid dem är resan inget händer. Alla studieplatser ligger ett stenkast i från.

Ensisijainen logo_fi-eng_RGB